zaterdag 12 juni 2010

Het digitaal portfolio (basisschool,....)

De maatschappij wil talentvolle, innovatieve mensen. Het onderwijs zou een weerspiegeling moeten zijn van de maatschappij. We willen gebruik maken van elkaars talenten. Het is de taak van het onderwijs om talentgericht te kijken. Het onderwijs is op zoek naar hoe ze talentgericht kunnen werken? Een digitaal portfolio kan je gebruiken als middel binnen het talentvolonderwijs.

Tijdens mijn bachelorproef ontwikkelde ik een digitaal portfolio.
Het is een ontwikkelings- presentatie en werkportfolio zowel voor leerkrachten als voor de kinderen.
In mijn scriptie beschreef ik het totaal concept, de komende jaren wordt dit concept verder in praktijk gebracht en uitgetest in de school 'De Speurneus' in Gentbrugge en andere scholen.

Tijdens mijn stage bachelorproef testte ik het kleutergedeelte uit bij de kleuters, eerst keek ik, wat de mogelijkheden zijn op gebied van ICT-vaardigheden. Door deze informatie te kennen maakte ik samen met de heer olivier D'hose (ICT-deskundige) een digitaal portfolio waarbij de kleuters alleen aan de slag kunnen.
In mijn scriptie heb ik activiteiten neergeschreven, gelinkt aan het digitaal portfolio. Deze activiteiten hebben de kleuters ook uitgevoerd.

Indien je meer info wil kan je terecht bij:
Vanessa Janssens (Vanessa.janssens@hotmail.com)
Leen De Bie (leen.debie@telenet.be) Pedagogische begeleidingsdienst Gent.
De lerarenopleiding KATHO Tielt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten