woensdag 4 januari 2012

Wat is volgens jou een goede leerkracht?

Wat is volgens jou een goede leerkracht?

Deze vraag stelde ik aan mijn kinderen.

Rowald antwoordde: "niet te streng, iemand die kennis heeft en iets te vertellen heeft. Hij/zij die ook openstaat voor de nieuwe kennis van de leerlingen, ik bedoel dat leerlingen en leerkrachten ook van elkaar moeten leren. Een goede leerkracht staat daar open voor" Rowald Pissens 11 Jaar.

Ilias antwoordde: "niet streng maar sexy. Het gaat niet over een sexy meester maar een juf" zei hij. Hij is tevreden met een juf. Ilias Pissens 10 jaar

Arend antwoordde: " iemand die lief is. De juf/meester luistert als er iemand in de problemen zit" Arend Pissens 7 jaar

maandag 2 januari 2012

Bart Peeters en zijn muzikanten

Ik ben nog altijd onder de indruk. Wat ik gisteren hoorde op één, over Bart Peeters en zijn muzikanten. Allemaal mensen die het verschil maken met de rest. Zo kunnen inspelen op de veranderingen van Bart Peeters. Zowel Bart Peeters en zijn muzikanten passie, talent en creativiteit.....KNAP! BEN ONDER DE INDRUK. Bart Peeters speelt niet op veilig met zoveel talent en creativiteit hoeft dit niet. Door dit maakt hij het verschil.
Wij als onderwijsmensen kunnen veel uit deze uitzending halen.....Het is spijtig dat ik deze uitzending niet terugvind op het internet.
De uitzending: Bart Peeters – Het beste en tot nog eens: zondag 1 januari om 22.10 u op Eén Zijn vrouw vertelde ook zoveel waardevolle zaken voor het onderwijs.